zondag 15 mei 2011

We hebben ze gezien!

De baobabs. Wat een prachtige bomen. We kenden ze al van de plaatjes, maar in het echt waren ze nog indrukwekkender.
En het ging nog verder, ook Tsingy, een doolhof van grotten en flink scherpe rotsen was prachtig. En on top of it all: sifaka's! Je hoeft niet eens te zoeken naar mooie dingen hier in madagaskar.

Het reizen gaat hier goed. De relaxedheid is ingedaald, en we kennen het klappen van de zweep. We hebben voor tsingy alleen wel de vertrouwde taxibrousse moeten veruilen voor een heuse 4x4. De wegen zijn modderig en hobbelig, en we hebben menig auto's in de blubber zien vaststaan. Zo ook een vrachtwagen van wie we een lift kregen aangeboden. Uiteindelijk zijn we niet op het aanbod ingegaan, hij vertrok al diezelfde avond, en wij hadden net een hotel geboekt en betaald. En dat bleek onverwacht een goede keuze: op de heenweg stond de vrachtwagen vast, en toen we 3 dagen later terugkeerden stond diezelfde vrachtwagen weer vast. Slechts 50km verder.

Nu zijn we in Morondave. Warm, maar relaxed. Er wordt hier flink gechilled door de rasta's, in bootjes gevaren, en verse vis gegeten op het strand. En wij doen lekker mee. De vis aan een stokje geregen en boven het vuur gerookt, heerlijk! En op de terugweg door de mangrove worden we uitgezwaaid door kleine wenk-krabben: met 1 grote arm wuiven de mannetjes naar de vrouwtjes, en naar ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten